Nieuws   Zoeken 

Tineke's kip in de oven
Ingredienten: (4 pers.):
Olie,
4 kipkarbonades
8 kippevleugeltjes of meer naar behoefte
1 grote ui,
3 lenteuitjes
1 rode paprika,
250 gr. champignons
400 gr. sperziebonen of kouseband
aardappelschijfjes,
boter,
2 spaanse pepers
(veel)knoflookteentjes,
verse gember,
kipkruiden en kerrie
peper en zout(weinig)
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 150 gr. Een ruime ovenschaal invetten met olie. De kipdelen kruiden met kipkruiden, kerrie, peper en zout. In de ovenschaal verdelen: de kipkarbo's in het midden, de vleugeltjes langs de kant. De aardappelschijfjes, sperziebonen, champignons, paprika, ui en lenteui schoonmaken, snijden en verdelen zodat het er leuk uitziet. Naar smaak knoflookteentjes heel fijn snijden, verse gember schillen en raspen. Samen met klontjes boter over de schotel verdelen. Afdekken met alu-folie. 3 uur in de oven.

aanvulling: ik zag dat ik in de omschrijving vergeten was wat je met pepers moet doen. De pepers moeten doormidden gesneden (met de binnenkant naar boven) in de schaal gelegd worden. De liefhebber van heet eten kan ze opeten, voor de rest geven ze alleen de smaak af aan de rest van het gerecht.
Receptnummer: 8000 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 210 min.
Opmerking:
De bereidingstijd lijkt lang, maar de voorbereiding is kort. Dus het is wel een echt snelklaar recept. De 3 uur in de oven gaat vanzelf. De hoeveelheid is heel gemakkelijk aan te passen aan het aantal personen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept