Harriette's speklapjes gebakken in olie
Ingredienten: (6 pers.):
1 pond speklappen zonder zwoerd.
1 teentje knoflook
1 ei
kruiden parneermeel
bakolie
peper en zout
Bereiding:
in een schaal de ei doen en de knoflook de speklappen in blokjes snijden peper en zout erbij en alles goed mengen,dit even laten in trekken. de olie opzetten een flinke bodem in een platte pan. de stukjes spek door het parneermeel halen en bakken in de olie op klein vuur. lekker met witte rijst.
Receptnummer: 8003 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
als groente gerecht kun je hier nog spitskool met ei bij maken 1s pitskool snijden in een wadjang een ui en knoflook bakken dan de spitskool erbij op het laatst de 4 eieren klutsen en erbij gooien goed roeren tot het ei goed mee gebakken is.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept