Nieuws   Zoeken 

Harriette's kletskoppen (voor Yvonne)
Ingredienten: (2 pers.):
250 gram basterdsuiker
100 gram bloem
75 gram boter
75 gram amandelen
Bereiding:
klop de boter tot room en klop er dan de suiker en de bloem met kleine hoeveelheden tegelijk erdoor. roer er voorzichtig een beetje water door als het beslag niet smeuig is. hak de gepelde amandelen in kleine stukjes en meng ze door het deeg. vorm nu kleine balletjes en leg die met een tussenruimte van ruim 5 centimeter op een beboterde bakplaat. plaats de bakplaat boven in een vrij hete oven(175gr) met boven warmte. de balletjes zullen nu uitlopen. bak ze in ongeveer 7 minuten knapperig. als de balletjes niet voldoende uitlopen kunnen ze wat ingedrukt worden. laat de kletskoppen even op de plaat afkoelen en haal ze er voorzichtig met een pannekoekmes af. leg de koekjes daarna plat neer en laat ze afkoelen
Receptnummer: 8015 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
uit grootmoederskookboek.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept