Harrie's zoetzure kibbeling (Chinese wijze)
Ingredienten: (2 pers.):
+/- 300 gr. kibbeling (1 pakje)
1 kleine ui
1/2 groene paprika
1/2 rode paprika
6 plakjes wortel (peen)
2 tomaatjes
chinese sojasaus (toko of supermarkt)
azijn
pale medium dry sherry
suiker
bloem
olie
bindpapje( 1 el maizena en 2 el water)
2 el azijn
2 el sojasaus
2 el sherry
2 el suiker
Bereiding:
Maak een sausje van 2 el azijn, 2 el sojasaus, 2 el sherry en 2 el suiker.
Snij de ui, paprika, wortel en tomaat in stukken van gelijke grootte.
Giet 2 el olie in een pan (wok, wadjang) en verhit dit.
Roerbak ui, paprika, wortel en tomaat ongeveer 1 a 2 minuten.
Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt.
Voeg dan de kibbeling toe en meng alles voorzichtig door elkaar totdat de kibbeling warm is.
Dit eet je uiteraard met rijst en b.v sambal en kroepoek.
Receptnummer: 802 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Harrie
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept