Harriette's spinazie souffle
Ingredienten: (4 pers.):
150gram diepvries spinazie
1eetlepel boter
1eetlepel bloem
100ml bouillon
30gram gerasptekaas
1eidooier
1eiwit
peper
1knoflook
Bereiding:
ontdooi de spinazie,smeld de boter en roer de bloem erdoor. laat dit even goed doorwarmen,zonder dat het mengsel gaat kleuren. voeg de bouillon al roerende toe en laat de saus even door koekn. roer er de gerasptekaas,de eidooier en de spinazie door. maak de saus op smaak af met de knoflook en met peper. sla het eiwit stijf en schep dit voorzichtig door de saus. doe het gerecht in een ingevette ovenschaal niet meer dan 2-derde vullen. laat de souffle in 45minuten gaar worden in het midden van een voorverwarmde oven van 175graden . dien de souffle direkt op
Receptnummer: 8050 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept