Nieuws   Zoeken 

Sonja's visschotel met mosterd-yoghurt saus
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram kabeljauw of koolvis
1 ui
2 lenteuitjes
1 groene paprika
250gram champignons
zout en peper
paprikapoeder

voor de saus:
1 dl melk
1 eetlepel bloem
1 theelepel bouillon
1 eetlepel scherpe mosterd
1 dl yoghurt (op kamertemp.)
peper
Bereiding:
Snij de ui, lenteui, paprika en champignons. Fruit de ui en lenteui in wat olie, voeg paprika en champignons erbij en smoor dit 3 minuten. Bestrooi de vis met peper zout en paprikapoeder. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Schep de helft van de groente erin, leg de vis hierop en verdeel de rest van de groenten hieroverheen. Maak een saus door de melk te binden met de bloem. Voeg bouillon toe en blijf roeren tot een mooi glad papje. Neem pan van het vuur en voeg mosterd en yoghurt toe en peper naar smaak. Schenk de saus over het vis/groente mengsel. Eventueel wat paneermeel erover strooien. 20 minuten in een oven op 175ÂșC. Dit is zalig met aardappelpuree of krieltjes. Als je extra groente wil dan zijn worteltjes perfect hierbij te combineren.
Receptnummer: 8056 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Wat verse peterselie aan de saus toevoegen kan nooit kwaad en is erg lekker.
Ik had dit recept willen bewaren en toevoegen als 100ste recept maar ik kan niemand dit lekkers nog langer onthouden. Dus geniet ze!!!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept