Nieuws   Zoeken 

Lijnertje's roergebakken sperziebonen met uien,gehakt en gedr. tomaatjes
Ingredienten: (4 pers.):
700 gram sperziebonen
2 grote uien gesnipperd
300 gram rundergehakt
3 teentjes knoflook
ca. 3 gedroogde tomaatjes heel fijn gesneden
ca. 2 el crème fraiche
1 doosje champignons in plakjes (eventueel 2 doosjes)
zout
peper
1 tl. kerriepoeder
olijfolie
Bereiding:
Maak de sperziebonen schoon en doe deze door de midden. Verhit de olie en bak hierin de uien samen met de knoflook goudgeel. Voeg na ca. 5 minuten de sperzieboontjes samen met de champignons toe en roer flink om. Na ca. 5 minuten kan het gehakt er bij. Laat dit op een halfhoog vuur bakken tot de sperziebonen en het gehakt gaar is. Voeg nu de gedroogde tomaatjes zout en eventueel peper. toe. Meng de crème fraiche samen met de kerriepoeder en doe dit door het sperziebonenmengsel. Lekker en het staat binnen een half uurtje op tafel.
Receptnummer: 8073 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Voor de niet lijners kan je er natuurlijk een aardappeltje bij komen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept