Nieuws   Zoeken 

Lijnertje's kabeljauw met groente in zoetzure saus
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram diepvries kabeljauw
1 ui
1 winterswortel
1 prei
1 stengel bleekselderij
1 blikje ananas in eigen sap
3 bolletjes gember
3 eetlepels maizena
3 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenstukjes (netto 400 gram)
2 theelepels bouillonpoeder
ketjap manis
sambal oelek
2 eetlepels fijngehakte bieslook.
Bereiding:
Laat de kabeljauwfilet ontdooien. Maak de groenten schoon. Snijd de ui in halve ringen de wortel, prei en bleeskselderij in plakjes. Giet de ananas af, bewaar het sap. Snijd de ananas in blokjes. Hak de gember fijn. Halveer de stukken vis en wentel ze door de maizena. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de stukken vis mooi bruin. Leg ze op een bord, Roerbak de groenten circa 4 minuten. Voeg de tomatenstukjes met vocht, de ananas met vocht, gember en het bouillonpoeder toe. Breng het geheel aan de kook. Leg de stukken kabeljauw erin en laat het gerecht nog circa 3 minuten zachtjes sudderen. Voeg de ketjap en sambal naar smaak toe.
Receptnummer: 8075 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit gerecht is met verschillende soorten vis te bereiden.
Serveer dit met rijst
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept