Nieuws   Zoeken 

Vera's stokbrood met pittige vulling
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr rundergehakt
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree
1 el sambal badjak
4 druppels tabasco
10 sprietjes bieslook
2 tl tijm
zout, peper
9 el slagroom
3 kleine afbak-stokbroodjes
100 gr bacon, plakjes
12 plakjes kaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Knoflook bij fijngesnipperde ui voegen. Gehakt rul bakken, ui toevoegen en ca. 2 min. zachtjes bakken. Tomatenpuree erdoor roeren, dan sambal, tabasco, bieslook en tijm toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Alles goed mengen en smeuïg roeren met de slagroom (van het vuur af). Stokbrood aan de bovenkant in de lengte insnijden, een beetje uithollen en met het gehaktmengsel vullen. Vulling afdekken met plakjes bacon en daarop 4 plakken kaas leggen. Stokbrood in het midden van de oven ca. 10 minuten afbakken.
Receptnummer: 8080 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Gecombineerd met een (maaltijd-)soep is dit een heerlijk hoofdgerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept