Culigek's gehaktballetjes in tomatensaus
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram (lams)gehakt
1 ei
paneermeel
3 tenen knoflook
4 el fijngesneden peterselie
scheutje rode wijn
olie om in te bakken
3 tomaten
1 dl kippenbouillon
1 ui
Bereiding:
Voorbereiding: maak bouillon, ontvel en snijd de tomaat in blokjes en snijd de ui in blokjes.
Bereiding: Meng het gehakt met ei, paneermeel, peterselie, zout, peper en knoflook. Bak de balletjes in olie in vijf minuten bruin. Doe de gesnipperde ui erbij en bak die nog even mee. Doe dan de tomatenblokjes, wijn en de bouillon erbij en kook dit 30 minuten op een laag vuurtje. Af en toe roeren. Haal de balletjes eruit en pureer het tomatenmengsel tot een saus. Breng op smaak met zout en peper. Doe de gehaktballetjes in een schaal, giet de saus erover en garneer met fijngesneden peterselie... smullen maar!
Receptnummer: 811 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Culigek
Opmerking:
Dit recept is erg geschikt voor een hapjestafel of buffet. Maar ook met rijst zal het errug lekker smaken!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept