Nieuws   Zoeken 

Arry's witlofsalade met kerrie-gemberdressing
Ingredienten: (4 pers.):
3 struikjes witlof
citroensap
klein blikje perzikschijfjes
2 mandarijnen of 1 blikje
1 appel
3 augurken
klein stronkje broccoli
2 el zonnebloempitjes of andere pitjes (pompoen, etc.)
voor de dressing:
3 el mayonaise
2 el yoghurt
2 el gemberstroop
2 th kerriepoeder
zout/peper naar smaak
Bereiding:
Maak roosjes van de broccoli en kook ze beetgaar of doe ze met een bodempje water 3 min. in de magnetron. Laat ze uitlekken en afkoelen. Snij de witlof in reepjes (besprenkel ze met citroensap), de augurken in plakjes en de vruchten in blokjes en vermeng alle ingrediƫnten voor de salade. Meng de ingrediƫnten voor de dressing en meng deze voor helft door de salade. Strooi er de zonnebloem- of andere pitten over. Serveren met de rest van de saus (voor de liefhebber). Met een gebakken kipfiletje is het een exotisch en zeer zomers hapje. Lekker met frietjes of een gepoft aardappeltje (hier is de saus ook lekker over!)
Receptnummer: 816 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Arry de Kruyk
Opmerking:
als je geen gembersiroop hebt, kun je ook 1/2 tl gemberpoeder en 1/2 tl suiker gebruiken voor de dressing.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept