Nieuws   Zoeken 

Harriette's kip met fruitige saus
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipkarbonades
zout peper
1 theel. milde paprika poeder
1 ui
25 gr. boter
2 dl. kippebouillon
1 groene paprika
50 gr. gedroogde pruimen
1 blik fruitcocktail
125 ml. zure room
1 eetl. gehakte peterselie
Bereiding:
wrijf de kip in met zout en peper en de paprika poeder. snipper de ui. verhit de boter en bak de kipkabonades bruin. voeg de uien toe en bak ze glazig. voeg de kip bouillon toe en breng aan de kook laat de kip afgedekt in ca.20min.gaarstoven. snijd de paprika in kleine stukken,ontpit de pruimen fijn snijden. laat het blik fruit uitlekken voeg aan de kip fruit paprikaen de pruimen toe verwarm 5min.mee. neem de kip uit de pan en leg ze op borden. roer van het vuur af de zure room door de saus. breng op smaak met zout en peper.schenk de saus over de kip bestrooi met peterselie
Receptnummer: 8164 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
geef er krielaardappeltjes en sperziebonen bij
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept