Nieuws   Zoeken 

Mol's zeewolf op West-Vlaamse wijze
Ingredienten: (4 pers.):
700 g zeewolf
100 g gerookt spek in blokjes
100 g gerookte zalm (in lange schijven)
3 sjalotten, gesnipperd
1 blik of 6 verse tomaten, ontpeld en in blokjes
sap van 1 citroen
1 el kerrie
een snuif cayenne
zout & peper
0,25 l room
1 bosje bieslook, gesnipperd
1 bosje peterselie, idem
1 scheut sherry
Bereiding:
Gerookt spek en sjalotten braden. Tomaten toevoegen. De vis omwikkelen met de zalmschijfjes, op de tomaten leggen en citroensap erover druppelen. De pan sluiten en op laag vuur 20 min. garen. Vis uit pan nemen en warm houden. Kruiden, room en sherry aan het visnat toevoegen en even laten koken. Bieslook en peterselie door de saus roeren.
Receptnummer: 8172 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Opdienen met basmati of aardappelpuree.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept