Nieuws   Zoeken 

Monique's Cassoulet a la Maison
Ingredienten: (4 pers.):
200 g. gerookte spekblokjes
olijfolie
zo'n 400 g. kipfilet
2 grote uien
1 rode en 1 groene paprika
3 tenen knoflook
1 groot blik witte bonen (mag
ook meer zijn natuurlijk, b.v.
1 1/2 of 2 blikken)
rode wijn
provencaalse kruiden
peper en zout
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Schil en snipper de ui grof. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Pel de knoflook. Laat de witte bonen uitlekken, maar bewaar wel wat van het kooknat. Bak de spekblokjes in een braadpan in wat olie knapperig bruin en haal ze uit de pan. Bak in hetzelfde vet de kipblokjes ook lekker bruin. Voeg dan de ui toe en daarna de paprika. Doe de spekjes terug in de pan. Pers de knoflook erbij. Voeg dan de witte bonen toe met een flinke scheut wijn, eventueel nog aangevuld met wat kooknat (veel 'jus' is hier lekker bij). Voeg flink wat provencaalse kruiden toe (vers of gedroogd) en peper en zout naar smaak. Laat een kwartiertje pruttelen. Schep de cassoulet dampend heet in diepe borden en geef er knappend vers stokbrood bij.
Receptnummer: 8210 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Mijn eigen makkelijke en superlekkere variant op dit beroemde gerecht. Al jaren favoriet in ons gezin.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept