Ingredienten: (4 pers.):
500 g. h.o.h. gehakt
1 ei
zout en peper
paneermeel en gehaktkruiden
naar smaak (ik gebruik ook wel
eens een gehaktkruidenmix b.v.
van Silvo)
2 eetl. olie
1 rode en 1 groene paprika
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 bl. tomatenstukjes op sap
1 theel. chilipoeder
tabasco
1 bl. mais | Bereiding:
Maak het gehakt aan met ei, paneermeel en kruiden naar smaak en rol er balletjes van (walnootgrootte). Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd die in reepjes. Pel de knoflook. Laat de mais uitlekken. Verhit de olie en bak de balletjes aan alle kanten bruin. Neem ze uit de pan, giet het overtollige vet weg en bak vervolgens de ui, paprika en knoflook u.d.k. en laat dit fruiten tot de ui kleur heeft. Voeg dan de tomaten met sap toe, schep alles goed door en laat dit 10 min. stoven. Voeg dan chilipoeder, tabasco en de balletjes toe, even omscheppen, dan de mais erbij en het geheel nog eens 10 min. op een laag pitje laten pruttelen. Geef er rijst bij en een lekkere salade. |