Nieuws   Zoeken 

Monique's romige visgratin met groenten
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak diepvries kabeljauwfilets
(4 porties)
peper en zout
citroensap
1 stronkje broccoli
1 prei
4 a 5 stengels bleekselderij
1/2 bakje (kastanje)champig-
nons
1 blik geconcentreerde champig-
nonsoep
1 eetl. mosterd
1/2 eetl. provencaalse kruiden
1 zakje geraspte kaas
boter om in te vetten
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Blancheer ze 3 minuten in kokend water en laat ze in een vergiet uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 g.C. Beboter een lage ovenschaal. Kruid de vis met zout en peper en besprenkel met citroensap. Roer de soep los met de mosterd en de provencaalse kruiden. Leg de vis in de ovenschaal en verdeel daar de groenten over. Daarover verdeel je de soep, een beetje uitsmeren zodat alles bedekt is. Bestrooi met de geraspte kaas en laat de schotel een half uur in de oven bakken tot de vis gaar is. Lekker met gebakken aardappeltjes. Met deze schotel kun je eindeloos varieren: allerlei groenten kunnen gebruikt worden zoals paprika, courgette, bloemkool, asperges, tomaat etc. Wanneer je i.p.v. mosterd en provencaalse kruiden een lepel tomatenpuree en cajunkruiden door de soep roert krijgt de schotel een heel ander karakter. En ook de soep kan gevarieerd worden, b.v. aspergesoep of tomatencremesoep. Eet smakelijk!
Receptnummer: 8245 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Een heerlijke en makkelijke ovenschotel, waarmee je eindeloos kunt varieren!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept