Mirjam's verrassende tortilla wrap
Ingredienten: (4 pers.):
Voor de vulling:
1 pond rundergehakt
1 ui
paprika (is persoonlijk hoeveel je erin doet, hoeft niet perse)
1 zakje taco kruiden (bv Casa Fiesta)
beetje sambal of spaans pepertje zonder pitjes (naar smaak)
als variatie op de vulling:
een pot mexicaanse groenten van Hak of die chili con carne groente van Hak
Voor de tortilla wrap
Van die grote kant en klare bloem tortilla's, die zachte van bv Casa Fiesta of van een ander merk. Ze zijn er in naturel maar tegenwoordig ook met tomaat of spinazie, resp rood of groen gekleurd.
Ijsbergsla gesneden
vlees tomaat gesneden in stukjes
Ui gesneden in ringen, rode ui is het lekkerst
paprika in kleine reepjes
Kidney bonen, als er geen pot door de vulling zit
Evt. ingelegd pepertje (naar smaak en is heeeet)
Geraspte kaas, behalve bij de variatie (zie beneden)
Tacosaus uit een potje
voor de tzaziki zie recept
Bereiding:
Bereiden:
Gehakt rullen in de pan, beetje vers gemalen peper erop, evt. wat (zee-)zout.
Uitje erbij, paprika erbij, zakje tacokruiden erbij. Naar smaak de sambal of peper erbij doen.
Zelf doe ik er vaak een pot mexicaanse of chili con carne groenten van Hak bij, is kant en klaar en lekker.
Lekker laten pruttelen op een laag vuurtje.
De tortilla vullen
De tortilla bereiden volgens de verpakking (even om en om in een koekenpan zonder boter of in de magnetron, wat perfect werkt ca 10/15 sec op 1000 watt)
De tortilla op een ondergrond leggen, schep vulling erop doen, daarop wat ijsbergsla, stukjes tomaat, uien ringen, paprika, kidneybonen, de geraspte kaas en daarover wat taco saus.
Tortilla vouwen in envelop model dwz flap naar links, rechter flap over linker flap en onderkant naar achteren.
De Variatie
Deze is zonder de taco saus en de kaas.
Alles maken zoals hierboven, maar ipv de tacosaus er een schep tzaziki op doen. (zie tzaziki van oso's moeder)
Is heel erg lekker. En als ie extra lekker moet zijn een beetje gebakken giros in de vulling doen en dan pas de tzaziki.
De tzaziki kun je nog bij andere gerechten geruiken of als dipje op bij een stokbrood
Voor de veeg onder ons, de vulling kan ook vegetarisch.
Receptnummer: 826 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: mirjam
Opmerking:
Let op:
Het kan zijn dat de vulling een beetje te nat is, schep dan met een schuimspaan of wat anders zodat er wat vocht uit kan lopen.
Allemaal binnen een half uurtje te doen. Is een ideaal gerecht om voor een grotere groep te maken. Dan wel even de hoeveelheid van de vulling aanpassen.
Meestal heb ik als ik er een pot groente door doe een behoorlijke hoeveelheid waarvan ik de helft invries. Lekker makkelijk en nog sneller klaar
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept