Nieuws   Zoeken 

Monique's sperziebonen met ham
Ingredienten: (4 pers.):
500 g. sperziebonen
200 g. rauwe ham of mager gerookt spek
olijfolie
3 tenen knoflook
100 g. geraspte kaas
Bereiding:
Haal de boontjes af, was ze en kook ze 5 a 10 minuten voor in water met zout en giet ze af. Snijd de ham in stukjes en hak de knoflook (niet al te fijn). Verhit 3 a 4 eetl. olijfolie in een pan met dikke bodem en laat de ham (of spek) daarin zachtjes bakken. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en roer af en toe om. Als de ham van kleur veranderd is kunnen de bonen erbij. Roer alles voorzichtig om. Laat nog 15 a 20 minuten doorpruttelen op een laag vuur en roer af en toe. Strooi er dan de kaas over en laat die smelten. Het gerecht kan nu opgediend worden, maar het kan geen kwaad als het nog een kwartiertje staat; dat komt de smaak alleen maar ten goede.
Receptnummer: 8271 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Volgens mijn dochter Eva mijn allerlekkerste recept voor sperziebonen en ze heeft gelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept