Nieuws   Zoeken 

Heleen's kip-kerrie couscous
Ingredienten: (3 pers.):
250 gram couscous (naturel)
200 gram kipfilet
2 eetlepels zonnebloem olie
400 gram doperwten (blik/diepvries)
klein blikje maiskorrels
1 rode paprika
125 ml creme fraiche
3 ananas schijven (blik)
2 eetlepels kerriepoeder
Bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes, en wrijf ze in met peper, zout en 1 eetlepel kerriepoeder. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kipstukjes gaar en een beetje bruin. Giet tijdens de bakken de doperwten en de mais af en maak de paprika schoon en snijd deze in fijne reepjes. Voeg de paprika bij de kip, en schep ook creme fraiche erbij. Meng vervolgens voorzichtig de erwten en de mais door de saus. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd ze fijn. Verdeel ze over de saus met de rest van de kerrie poeder. Gebruik het sap van de ananas, zout en peper om het gerecht op smaak te brengen. Wel de couscous met een beetje zout volgens de gebruiksaanwijzing terwijl u de saus (onder af en toe omscheppen) doorverwarmd.
Receptnummer: 8286 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Voor een extra pittige smaak kunt u extra kerrie toevoegen of een fijngesneden spaans pepertje (verwijder de zaadlijsten!); demi creme fraiche i.p.v. 'gewone' maakt het gerecht slanker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept