Monique's Grapefruit-Tonijncocktail
Ingredienten: (4 pers.):
3 a 4 (het liefst rode) grapefruits
2 blikjes tonijn (naar keuze uit olie of water)
2 stengels bleekselderij (het liefst van de binnenkant van de
struik, die zijn malser)
4 a 5 eetl. mayonaise
1 eetl. tomatenketchup
1/2 theel. kerriepoeder
1/2 kaneel
mespunt cayennepeper
Bereiding:
Schil de grapefruits dik en snijd dan de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een schaaltje, zodat je het sap opvangt. Laat de tonijn uitlekken in een zeef en verdeel ze in stukjes. Snijd de selderij in flinterdunne boogjes. Verdeel de grapefruitpartjes (houd er 4 mooie achter voor de garnering), tonijn en selderij over 4 mooie schaaltjes of coupes. Roer een sausje van mayonaise en ketchup en verdun dit met kleine scheutjes grapefruitsap tot een dik-vloeibare saus. Doe er kerrie, kaneel en cayenne naar smaak bij (de hoeveelheden die ik gegeven heb zijn een schatting, ik doe het altijd wat op het gewis) . Giet deze saus over de cocktails en leg er een grapefruitpartje bovenop. Wil je het extra mooi, dan kan er nog een toefje peterselie bij. Zeker 's zomers is het lekker om de cocktails een uurtje in de koelkast te laten voor ze gegeten worden. Geef er een sneetje geroosterd brood of melbatoast bij.
Receptnummer: 8302 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Deze heerlijk frisse cocktail met arabische invloeden maak ik al jaren. Hij is steeds weer lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept