Sophie's lever in speciale saus
Ingredienten: (4 pers.):
4 plakken lever
1 dikke ui
1 dikke appel
30 gr bloem
2 dl melk
1 flinke eetlepel pindakaas
2 dl bouillon
4 bolletjes bakgember
peper en zout
een beetje meel om de lever in te kunnen wentelen
2 eetlepels gembernat
ketjab manis
boter
Bereiding:
Lever met peper en zout bestrooien en door de bloem wentelen. Lever aan beide kanten in boter goed bruin bakken en gaar bakken, en vervolgens uit de pan halen. De gesnipperde ui in het braadvet bakken. Pindakaas en de geraspte appel toevoegen en even zachtjes laten bakken. 30 gr bloem vermengen met de melk en toevoegen aan het uienmengsel. Saus op dikte maken met bouiilon. Tot slot de klein gesneden gember en het gembernat toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en ketjab. Leverplakken terug doen in de saus en ongeveer 10 minuten laten pruttelen.
Receptnummer: 8345 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Veel mensen gruwelen van lever, maar voor de liefhebbers van lever is het misschien de moeite waard om weer eens even iets anders te proberen.
Dit recept is lekker met aardappelen en broccoli. Eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept