Ingredienten: (4 pers.):
Aardappels
zout
peper
8 knoflookteentjes
5 el olie
2 theelepels thijm,
2 theelepels marjolein
2 theelepels basilicum
2 theelepels rozemarijn
(Je kunt er ook 2 eetlepels provinciaalse kruiden over strooien)
1 mespuntje nootmuskaat
| Bereiding:
Schil de aardappels en kook ze bijna gaar,snijd ze in blokjes.Pel de knoflook en snijd elk teentje in vieren.Verhit de olie in een pan,bak daarin,onder voortdurend roeren de aardappeltjes en de knoflook. Strooi de helft van de kruiden over de aardappels.Breng op smaak met peper en zout.Bak de aardappels goudbruin.Laat wat vet uitlekken, wrijf de pan droog met keukenpapier,doe de aardappels erin en warm goed door.Strooi er de overgebleven kruiden en nootmuskaat over! Smakelijk eten. |