Nieuws   Zoeken 

Kees' shoarmavlees met andijviesalade
Ingredienten: (2 pers.):
400 gram shoarmavlees
3 eetlepels boter of margarine
3 eetlepels crème fraiche
1 rode paprica
4 eetl. gembersiroop
wat citroensap
1 eetl. pijnboompitten
500 gr. andijvie(fijn gesneden) of frisé sla
50 gr. gemalen oude kaas
zout en peper
Bereiding:
Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Op laag vuur enige min. door laten garen.Roer de créme fraiche erdoor en laat deze twee min. meewarmen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.Maak intussen de paprica schoon en snijd deze in reepjes . Schep in een kom de citroensap, andijvie, pijnboompitten, kaas en gembersiroop luchtig door elkaar.Verdeel de salade over de borden, schep het vleesmengsel er op. De papricastukjes er over en serveer dit direct. Lekker met stokbrood of rösti rondjes ( Aviko)
Receptnummer: 8372 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept