Nieuws   Zoeken 

Inge's boterkoek
Ingredienten: (8 pers.):
250 gram bloem
200 gram lichtbruine basterdsuiker
mespuntje zout
225 gram roomboter
koffiemelk om mee te bestrijken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 240 graden Zeef de bloem, de suiker en het zout in een kom. Doe er de in blokjes gesneden koude boter bij en kneed snel tot een samenhangend deeg. Vorm er een afgeplatte bal van en leg die in de vorm. Druk de bovenkant glad Trek met de tanden van een vork een streepjespatroon in de bovenkant van de koek en bestrijk de koek daarna dum met koffiemelk voor een glanzende bovenkant Bak de koek in circa 15 minuten bruin en net gaar.
Receptnummer: 8399 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept