Barbera's rodekoolschotel uit de magnetron
Ingredienten: (3 pers.):
Pak Rode kool met appeltjes uit diepvries
5 plakken ontbijtkoek
500 gram rundvlees
blokje bouillon
bakboter of olie
750 gram aardappels of 6 grote aardappels
melk
Bereiding:
Schil de aardappels en zet ze in een pan op het vuur. Doe de rode kool in een ovenschaal en laat het enkele minuutjes in de magnetron ontdooien. Snij het rundvlees in kleine stukjes en bak het met een beetje boter in de koekepan op hoog vuur gaar. Snij het ontbijtkoek in kleine blokjes. Voeg 2 deciliter water toe aan het vlees en voeg het bouillonblokje toe. Laat het even oplossen en voeg dan de ontbijtkoek toe. Laat het een lekkere brij worden. Haal de schotel met rode kool uit de magnetron, spreidt het wat uit over de schaal en gooi de vleesbrij op de rode kool. Stamp dan de aardappels fijn met een stamper en giet er een klein beetje melk bij. Spreidt het dan bovenop de vleesbrij in de ovenschaal. Zet de schaal in de magnetron, en in 12 minuten haalt u een heerlijke Rodekoolschotel uit de Magnetron!
Receptnummer: 8415 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Je zou zeggen dat ontbijtkoek geen combinatie is voor rode kool, maar werkelijk je eet je vingers erbij op
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept