Nieuws   Zoeken 

Ine's ouderwetse karbonade in 't zuur
Ingredienten: (4 pers.):
4 schouderkarbonade
5 dl. water
5 dl. witte azijn
1 zakje inmaakkruiden(silvo)
6 bl witte gelantine
beetje water
Bereiding:
Doe de 5 dl. water,azijn en de inmaakkrijden in een ruime pan. Breng dit aan de kook. Week de gelantine in een klein beetje water. Leg hierin de karbonade. Laat op een laag pitje zachtjes koken, ca. 20-25 min.(Hangt er van af hoe dik de karbonades zijn en hoe gaar je ze wilt). Haal de karbonade uit de pan ,leg ze in een schaal(ik gebruik altijd een salade emmertje omdat je deze af kunt sluiten) Voeg de galantine het water in de pan, even zachtjes laten koken, en bij de karbonade gieten. Moeten onder staan. Aflaten koelen en in de koelkast zetten tot de gelantine dik word. Je kan ze zo zeker 10 dagen bewaren.
Receptnummer: 8435 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept