Nieuws   Zoeken 

Anke's Tortillachips Ovenschotel
Ingredienten: (2 pers.):
3 ons rundergehakt
1 zak tortillachips (naturel)
5 a 6 tomaten
1 klein blikje mais
3 a 4 uien
klein blikje tomatenpuree
ketoembar (koriander)
djintan (komijn)
zout en peper, olijfolie
half zakje oude geraspte kaas
knoflook
1 avocado
citroensap
Bereiding:
Er staan meerdere recepten met tortillachips op Snelklaar zag ik, maar dit is mijn variant: Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak in (olijf)olie het gehakt met peper en zout, een teentje knoflook en wat djintan en ketoembar. Voeg de uien in stukjes toe. Ontvel de tomaten en voeg ze in blokjes toe. Weer kruiden met wat zout, flink peper en wat ketoembar en djintan en de tomatenpuree. Schil de avocado en verdeel in twee helften, voeg de ene helft toe (in kleine blokjes) en bak even mee. De andere helft in stukjes in een kommetje bewaren en besprenkelen met wat citroensap. Voeg het blikje mais toe aan de gehakt/groente en roer nog even om. Bedek de bodem van een ovenschaal met tortillachips, hierop een laag groente/vlees, om en om, bovenste laag is tortillachips. Hierover de geraspte kaas en ongeveer 20 minuten in de oven. Prak de overige avocado met 2 teentjes knoflook, en wat versgemalen peper, lekker voor erbij.
Receptnummer: 8442 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept