Ingredienten: (2 pers.):
2 wortelen
1/2 venkelknol
1 rode paprika
100 gram bloemkoolroosjes, diepvries
100 gram broccoliroosjes, diepvries
1/2 kopje witte wijn
1/2 kopje vleesbouillon of groentebouillon
het sap van 1 citroen
2 eetlepels zijn
zout
versgemalen peper
mespuntje geraspte nootmuskaat
100 gram gekookte ham
150 gram magere yoghurt
1 eetlepel mosterd
enekele druppels worcestersaus
2 eetlepels gehakte bieslook
| Bereiding:
de wortelen schillen of schrappen en in reepjes snijden. de venkel schoonmaken, de harde achterkant verwijderen, wassen en in reepjes snijden. de paprika halveren, het zaad en de zaadlijsten verwijderen en van het vruchtvlees repen snijden. alle groenten in een pan doen en de witte wijn de bouillon, het citroensap en de azijn erbij schenken. de pan afdekken en de groente op laag vuur 8 minuten koken. de groente in een vergiet overdoen en met koud water afspoelen. de groente in een kom doen en er peper, zout en wat geraspte nootmuskaat over strooien. de ham in repen snijden en door de groenten scheppen. de yoghurt met mosterd, zout, peper en worcestersaus op smaak brengen. de saus over de groenten gieten en met gehakte bieslook bestrooien. diekt serveren. |