Nieuws   Zoeken 

Monique's boontjes uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg. sperziebonen
zout
ca. 50 g. boter
2 dl. slagroom
peper en nootmuskaat
12 grote plakken gekookte
(York)ham samen ca. 250 g.
3 eetl. droog kruim van wit-
brood
3 eetl. graspte oude goudse
kaas
1 eetl. gehakte peterselie
Bereiding:
Maak de boontjes schoon, maar breek ze niet, ze moeten lang blijven. Kook ze in 8 a 10 minuten beetgaar, laat ze uitlekken en spoel er royaal koud water over. Opnieuw laten uitlekken en opdrogen. Verhit een pan met dikke bodem en laat de helft van de boter erin smelten. Schep de boontjes erdoor en voeg daarna de room toe. Laat alles koken tot een vrij dikke gebonden saus. Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm de oven voor op 200 g.C. Leg de plakken ham naast elkaar op het werkvlak. Schep op elke plak in de lengterichting een deel van de bonen in roomsaus. Rol de plakken op en leg ze naast elkaar in een beboterde ovenvaste schotel. Meng broodkruim, geraspte kaas en peterselie en strooi dit over het gerecht. Leg er hier en daar een flintertje boter op en zet de schaal 10-12 minuten in de oven tot er een mooi goudbruin korstje op zit. Geef er frietjes bij of lekker warm stokbrood met kruidenboter.
Receptnummer: 8450 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Boontjes in roomsaus, gewikkeld in ham, met een kaaskorstje erop mmmmmmmmm!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept