Nieuws   Zoeken 

Sonja's gevulde aardappels (feestelijk en snel)
Ingredienten: (2 pers.):
2 grote aardappels (nicola, 200gr per stuk)
150 gram kipfilet
teentje knoflook
peper en zout
kruidenpaneermeel (grieks of gewoon)
geraspte kaas
Bereiding:
Maak de aardappels goed schoon, prik ze een paar maal in met en vork en wikkel ze in nat keukenpapier. Leg ze op een bord en zet ze 9 minuten in de mafnetron op 650Watt. Snij ondertussen de kipfilet zeer fijn en bak deze gaar in wat olie met de knoflook peper en zout. Voeg aan dit mengsel 1 eetlepel kruidenpaneermeel toe. Zet het gas uit. Als de aardappels klaar zijn, doormidden snijden en voorzichtig uithollen. Het uitgeschepte aardappel bij het vlees voegen en mengen. De 4 helften vullen met het vlees aardappel mengsel en wat paneermeel en kaas erover strooien. 5 minuten onder de gril en eet smakelijk.
Receptnummer: 8465 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Gewoon een gekookte aardappel met vlees maar dan een beetje feestelijk. Ik had er zelf gevulde courgette bij. De vulling was exact gelijk, alleen ipv het uitholsel van de aardappel zat er natuurlijk het vruchtvlees van de courgette door het vleesmengsel. Dit vruchtvlees moet je alleen wel even meebakken met het vlees.
Courgette voorgaren in magnetron (2 minuten op 650 watt met nat keukenpapier erom). Lekkerder is natuurlijk om de courgette een half uur in de oven op 180ÂșC te zetten, maar ja, daar had ik nu even geen tijd voor.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept