Nieuws   Zoeken 

Barbara's niet snelle maar wel lekkere rundvleessoep
Ingredienten: (4 pers.):
1 eetlepel olie
250 gram rundersoepvlees
zout, peper
1 kleine ui
1/2 theelepel oregano
3 kleine tomaten
zakje rundvleessoep (Knorr)
1 dunne preistengel
klein blikje witte bonen in tomatensaus
1 theelepel basilicum (diepvries)
Bereiding:
Soepvlees in soeppan snel rondom bruin bakken in de olie. Bestrooien met wat zout en peper. Ui snipperen en even meebakken. Van vuur af halen en wat laten afkoelen om schrikken te voorkomen. Intussen tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Stukjes tomaat met sap en pitjes in maatbeker doen en met water aanvullen tot 2½ dl. Dit bij het vleesmengsel schenken. Oregano erdoor roeren en het geheel ca. 1¾ uur zachtjes laten sudderen. Af en toe omscheppen en controleren of er nog genoeg vocht is. Intussen de preistengel in dunne ringetjes snijden. Proeven of het vlees gaar genoeg is naar je zin, anders nog even door laten sudderen. Soeppoeder vermengen met 9 dl. water. Bij het vleesmengsel gieten en al roerend aan de kook laten komen. 2 eetlepels witte bonen (of meer als je dat lekker vindt), preiringetjes en basilicum toevoegen en de soep ca. 5 minuten laten koken. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Receptnummer: 8472 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 115 min.
Opmerking:
Voor 4 koppen soep als voorgerecht. Met stokbrood erbij als hoofdgerecht voor 2 personen. Je kan de soep natuurlijk ook zelf afmaken met vermicelli etc., maar een zakje soep is wel zo makkelijk en het eindresultaat lijkt totaal niet meer op Knorr. Je kan het heel goed een dag of avond van tevoren maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept