Ri@'s pepergehakt in biersaus
Ingredienten: (2 pers.):
300 gram mager rundergehakt
1 kleine ui
1 broodje of 2 boterhammen (oud)
1 ei
1 eetlepel groene peperkorrels uit blik
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel geraspte mierikswortel uit pot
zout
versgemalen peper
mespunt cayennepeper
2 eetlepels olie
VOOR DE SAUS
1 kleine ui
1 blikje of potje gemengde paddestoelen
1 wijnglas licht bier
1 1/2 kopje braadjus
mespunt gemalen karwijzaad
mespunt gedroogde marjolein
1 eetlepel keukenstroop of honing
1 eetlepel azijn
1 eetlepel gehakte bieslook
Bereiding:
de ui zeer fijn hakken. brood in wat water weken en uitdrukken. ui en brood bij het gehakt doen en het ei erbij doen. peperkorrels, mosterd en mierikswortel erbij en alles goed kneden. naar smaak zout, peper en cayennepeper toevoegen. maak er kleine platte balletjes van. in olie bruinbakken, uit de olie halen en warm houden. voor de saus de ui in het achtergebleven braadvet glazig bakken. uitgelekte paddestoelen erbij en goed heet laten worden. blus af met het bier en de jus erbij doen. saus afmaken met karwijzaad, marjolein, stroop of honing, azijn en zout en peper. gehaktballen erbij en door en door heet laten worden.
Receptnummer: 8480 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept