Nieuws   Zoeken 

@strid's Kipfilet in briesaus met groene peperkorrels
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets,
stukje brie van 250-300 g,(neem niet te oude brie dan wordt de smaak te overheersend),
lente-ui,
1-1 1/2 grote vleestomaat,
1-1 1/2 el zachte groene peperkorrels (royal mail),
1 el maizena,
bekertje slankroom,
boter,
peper en zout.
Bereiding:
Maak de kip schoon. Snij de lente-ui in ringen. Ontvel de tomaat en snij hem in blokjes (zaad verwijderen). Verwijder zoveel mogelijk van de van de witte korst van de brie en snijd de brie in kleine stukjes. Bak de kipfilets in de koekenpan in een klontje boter gaar en bruin. Verwarm (niet koken) ondertussen de slankroom in en steelpan. Als de slankroom warm is de stukjes brie toevoegen en al roerende laten smelten. maak de maizena aan met wat water en voeg dit beetje bij beetje toe tot dat het een sausdikte heeft. Voeg de peperkorrels, stukjes tomaat en de ringentjes lent-ui toe en laat dit even meewarmen. Maak op smaak af als je dat nodig vindt met wat peper en zout. Snijd de kip in schuine plakken met wat saus erover. Serveer de rest van de saus erbij in een verwarmd schaaltje. Smaakt uitstekend met een frisse salade en stokbrood.
Receptnummer: 8487 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Ik maak dit recept altijd uit de losse hand. Je kunt altijd naar smaak ingredienten toevoegen of verminderen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept