Nieuws   Zoeken 

Ri@'s zeemanskarbonaadje
Ingredienten: (1 pers.):
1 haas of schouderkarbonade
zout
vesgemalen peper
mespunt cayennepeper
beetje bloem
1 ei
1 theelepel geaspte citroenschil
1 kopje paneermeel
1 eetlepel olie
VOOR DE SAUS:
1 theelepel boter of margarine
50 gram doorregen gerookt spek
1 ui
100 gram verse gekookte mosselen
1/2 kopje witte wijn
1/2 kopje crème fraîche
enkele druppels citroensap
enkele druppels worcestersaus
mespunt suiker
mespunt saffraanpoeder
2 eetlepels gehakte verse kruiden, zoals dille en peterselie
Bereiding:
de karbonade een beetje platslaan en met zout, peper en cayennepeper inwrijven. de karbonade met bloem bestuiven en door het losgeklopte ei wentelen. het paneermeel met de geraspte citroenschil vermengen en de karbonade op niet te hoog vuur aan alle kanten hiermee paneren. de olie verhitten en de karbonade op niet te hoog vuur aan beide kanten bakken. de boter of margarine in een kleine pan verhitten en het in kleine reepjes gesneden spek hierin knapperig bakken. de gehakte ui toevoegen en bakken tot de ui glazig is. de mosselen toevoegen en het geheel met de witte wijn afblussen. even heet laten worden en de room erdoor scheppen. de saus op smaak brengen met citroensap, worcestersaus, suiker, saffraanpoeder, zout en peper. op laag vuur 3-4 minuten laten pruttelen. de karbonade op een schaaltje leggen en met de saus begieten. het gerecht met de gehakte kruiden bestrooid opdienen.
Receptnummer: 8503 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept