Nieuws   Zoeken 

Arry's kip in 't pannetje
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipkarbo's of andere kipdelen
100 gr spekjes
1 bakje champignons (gehalveerd)
handje wortels (in plakjes)
handje sperciebonen of peultjes (gehalveerd)
4 middelgrote aardappels (geschild en in vieren gesneden)
2 el zilveruitjes
1 kippebouillontablet
1 glaasje rode wijn
zout/peper
Bereiding:
Bak de spekjes een beetje uit. Haal ze uit de pan. Leng het vet aan met olijfolie. Braad de kipdelen aan in het vet. Wanneer ze bruin zijn, uit de pan halen en de wortels, bonen en champignons toevoegen, deze even roerbakken. Afblussen met rode wijn. Daarna alles in de pan doen: kip, groenten, spekjes, zilveruitjes, aardappelstukken en het bouillontablet. Schenk kokend water over het geheel tot dit voor de helft onder water staat. Laat ± 25 min. zachtjes sudderen. Check of de aardappels gaar zijn. Op smaak maken met zout en peper. Pan zo op tafel zetten. Bij het stukmaken van de aardappels wordt het vocht opgenomen, dus het mag vrij nat zijn.
Receptnummer: 852 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Arry de Kruyk
Opmerking:
Heel klassiek, heel simpel en nog steeds heel erg lekker. Ik heb het gisteren nog gegeten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept