Nieuws   Zoeken 

Gunilla's gegratineerde groenteschotel met vis
Ingredienten: (4 pers.):
2 vleestomaten in blokjes
1 uitje in ringen
1 ons champignons in plakjes
1 courgette in halve plakjes
gemengde kruiden (diepvries)
peper uit de molen en zout
1 el wijnazijn
4 visfilets (bijv. kabeljauw) van elk 150 gr.
1 dl. visbouillon (tablet)
1 dl. droge witte wijn
1 dl slagroom
2 eidooiers
geraspte oude kaas
Bereiding:
In een grote koekepan of wok de tomaten, ui, champignons en courgette in 15 gr. boter al omscheppend even aanbakken. Kruiden, wijnazijn en peper en zout erbij roeren en de massa in een ingevette ovenschaal doen.
De visfilets met citroensap en wat dille en peper en zout bestrooien en bovenop de groenten leggen.
Visbouillon, eidooiers, slagroom en wijn met elkaar loskloppen en bovenop de groente en vis schenken.
De schotel in een oven van 180C. in 25 minuten gaar laten worden. De laatste 10 minuten bestrooien met geraspte oude kaas en evt. iets hoger in de oven plaatsen en laten gratineren (evt. grill erbij aan)
Receptnummer: 853 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Gunilla
Opmerking:
Echt heerlijk, vooral met de wijnazijn erdoor!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept