Nieuws   Zoeken 

@strid's gegratineerde rode grapefruit met geitenkaas en munt
Ingredienten: (4 pers.):
2 rode grapefruits,
3 eetlepels vloeibare honing,
1 eetlepel (witte wijn)azijn,
2 eetlepels olie,
zout, (versgemalen) zwarte peper,
1/2 zakje verse munt (à 15 g),
4 lollo rosso-bladeren,
275 zachte geitenkaas (Bettinne Blanc)
(1/2 eetlepel olie om in te vetten)
Bereiding:
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Grapefruits halveren en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden, hierbij 1 dl sap opvangen. In kommetje grapefruitsap mengen met 1 eetlepel honing, azijn en olie. Op smaak brengen met zout en peper. 12 Muntblaadjes achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen en door honingdressing roeren. Grapefruitpartjes over vier bordjes verdelen. Helft van dressing erover schenken. Slabladeren wassen en goed uitslaan. In midden op grapefruitpartjes leggen. Kaas met natgemaakt mes in 4 plakjes snijden. Bakplaat invetten. Kaasplakjes op bakplaat leggen. Rest van honing erover verdelen. Bestrooien met peper. Kaas ca. 10 cm onder hete grill in ca. 2 minuten iets laten smelten en kleuren. Kaasplakjes op slabladeren leggen. Rest van dressing erover schenken. Garneren met muntblaadjes. Serveren met driehoekjes geroosterd brood.
Receptnummer: 8539 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Verrassend andere smaak Een heel andere smaak krijgt u als u de munt en honing vervangt. Meng door het grapefruitsap 1 eetlepel gembersnippers en vervang de olie door 2 eetlepels hazelnootolie. Schep over de geitenkaasjes voor het grillen 1 eetlepel gembersnippers en strooi er 8 gehakte hazelnoten (zakje à 65 g, Baukje) over.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept