Nieuws   Zoeken 

@strid's Trappistenbiersoep met geitenkaas en komkommer
Ingredienten: (4 pers.):
3 eetl olijfolie
1 ui
1 eetl Provençaalse kruiden,
2 dl trappistenbier (Westmalle Tripel),
1/2 liter vleesbouillon,
1/4 liter groentebouillon,
1/4 komkommer,
50-75 gr geitenkaas,
2 eetl peterselie,
peper en zout
Bereiding:
Snipper de ui en fruit haar zachtjes in de olie. Bak de Provençaalse kruiden even mee. Voeg het bier en de bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de soep een 15 tot 20 minuten heel zachtjes koken. Snijd ondertussen de kommerkommer in vier repen en verwijder de zaadlijsten. Snijd hem vervolgens klein. Laat de stukjes de laatste minuten even meewarmen. Schep de soep in vierborden en verkruimel de geitenkaas boven de borden. Maak het af met wat gehakte peterselie in het midden.
Receptnummer: 8541 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept