Nieuws   Zoeken 

Arry's zomerse sangria
Ingredienten: (4 pers.):
1/2 fles rode tafelwijn
1/2 pak sinaasappelsap
1/2 borrelglaasje grand marnier
1/2 borrelglaasje peach tree
1 sinaasappel
1 el suiker / water
ijsklontjes
Bereiding:
Meng de wijn, likeur en sinaasappelsap in een kan. Boen de sinaasappel schoon en snijd hem in kleine stukjes en voeg hem toe aan de sangria. Als de smaak wat zuur is (vooral bij goedkopere tafelwijnen het geval), verwarm dan 1/2 kopje water en los de suiker hierin op. (Kan in de magnetron) en voeg de suikerstroop naar smaak toe aan de sangria. Voeg wat ijsklontjes toe en zet het geheel in de koelkast om door en door koud te worden. Serveren met een ijsklontje in het glas.
Receptnummer: 858 | Categorie: Drank | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 5 min. | Meer recepten van: Arry de Kruyk
Opmerking:
Natuurlijk kunnen ook andere likeuren gebruikt worden, om het alcoholpercentage wat te beperken kun je eventueel wat meer sinaasappelsap of gewoon water toevoegen. Heerlijk op een warme dag of bij de barbecue!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept