Nieuws   Zoeken 

Ri@'s uienbroodje voor de lunch (ofwel broodje hamburger de luxe)
Ingredienten: (1 pers.):
1 bolletje naar keuze
1 eetlepel remouladesaus
enkele blaadjes sla
1 tomaat
1 hamburger
1 eetlepel olie
2 plakjes ontbijtspek
1 ui
2 eetlepels zure room of crème fraîche
2 eetlepels kerrieketchup
zout, versgemalen peper
mespunt cayennepeper
enkele takjes verse kruiden naar smaak
Bereiding:
het broodje halveren en beide helften met remouladesaus bestrijken. de onderste helft met enkele blaadjes sla en de in plakken gesneden tomaat beleggen. de hamburger platdrukken en aan beide kanten in de hete olie bakken. de hamburger op de plakken tomaat leggen. in het achtergebleven vet de ontbijtspek knapperig bakken, uit de pan nemen en in het hete vet de in ringen gesneden ui lichtbruin bakken.de room en kerieketchup mengen en met peper, zout en cayennepeper pittig maken. het gebakken spek en ui over de hamburger verdelen, de saus erover schenken en met de takjes verse kruiden garneren. het kapje op het broodje leggen en meteen serveren.
Receptnummer: 8629 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept