Ria's snelle nasi goreng
Ingredienten: (2 pers.):
2 el sesamolie
1 grote ui (gesnipperd)
2 tenen knoflook (geperst)
1 rode peper (fijngesneden, pitjes verwijderen)
2 cm. verse gemberwortel (fijn gesneden)
1 prei (in ringen gesneden)
1/2 ons taugeh
2 ons hamlappen in blokjes
handvol ongezouten pinda's
1 el ketjap manis
1/2 zakje nasikruiden (eventueel eerst 5 minuten laten wellen in warm water)
200 gram basmati of pandan rijst
Bereiding:
Rijst koken.
Ondertussen de uien, knoflook en de rode peper bakken in de olie, dan de hamlapjes meebakken (ong.5 minuten), vervolgens de gemberwortel en het preitje erbij doen. Dit ook een paar minuten mee laten bakken. Hierna de rijst erbij doen, dan de pinda's, de nasikruiden en de ketjap manis. Als laatste de taugeh toevoegen.
Receptnummer: 865 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: ria
Opmerking:
Lekker met gefruite uitjes, kroepoek, sambal badjak en komkommer en natuurlijk mag een omelet niet ontbreken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept