Ingredienten: (2 pers.):
2 el sesamolie
1 grote ui (gesnipperd)
2 tenen knoflook (geperst)
1 rode peper (fijngesneden, pitjes verwijderen)
2 cm. verse gemberwortel (fijn gesneden)
1 prei (in ringen gesneden)
1/2 ons taugeh
2 ons hamlappen in blokjes
handvol ongezouten pinda's
1 el ketjap manis
1/2 zakje nasikruiden (eventueel eerst 5 minuten laten wellen in warm water)
200 gram basmati of pandan rijst
| Bereiding:
Rijst koken.
Ondertussen de uien, knoflook en de rode peper bakken in de olie, dan de hamlapjes meebakken (ong.5 minuten), vervolgens de gemberwortel en het preitje erbij doen. Dit ook een paar minuten mee laten bakken. Hierna de rijst erbij doen, dan de pinda's, de nasikruiden en de ketjap manis. Als laatste de taugeh toevoegen. |