Nieuws   Zoeken 

Yolanda's Anzac Biscuits
Ingredienten: (12 pers.):
1 cup (140 gr) bloem
2/3 cup (165 gr) suiker
1 cup (125 gr) muesli (zonder extra’s)
1 cup (90 gr) geraspte cocosnoot
125 gr ongezouten boter
¼ cup (60 ml) stroop of honing
½ tl bicarbonate of soda (soort bakpoeder)
1 el kokend water
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C-180°C. Bekleed een ovenplaat met bakvrij papier. Zeef de bloem en de suiker in een kom. Voeg de muesli en de cocosnoot toe en maak een gaatje in het midden. Meng de boter en de stroop of honing in en pan totdat de boter is gesmolten en het goed is vermengd. Los de soda op in het hete water en voeg het direct toe aan het boter mengsel. Het zal meteen gaan schuimen. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingredienten. Gebruik een lepel en roer totdat het goed is vermengd. Rol er kleine balletjes van en druk ze plat op de plaat. Houd ruimte voor het uitzetten. Bak ze ± 15 minuten of totdat ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Je kan er ook een grote plaatkoek van maken en na het bakken in vierkantjes snijden. Het is makkelijker dan de ronde koekjes vind ik.
Receptnummer: 8661 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Lekkere Australische koekjes waar je van blijft eten!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept