Nieuws   Zoeken 

@strid's gevulde puntpaprika's
Ingredienten: (4 pers.):
6 gele puntpaprika's
2 sjalotjes, fijngesneden
1 el olijfolie
100 gr lamsgehakt
50 gr baconreepjes, fijngesneden
peper en zout
1 el tomatenpuree
1-2 tenen knoflook, uitgeperst
1 vleestomaat, ontveld en in blokjes gesneden
75 g gele rozijnen
50 g gepelde pistachenootjes, grof gehakt
1 el fijngehakte peterselie
1/2 el fijngehakte muntblaadjes
1/2 dl creme fraiche
30 g geraspte oude schapenkaas
Bereiding:
Halveer de paparika's overlangs, zodat beide helften een steel hebben en verwijder de zaadlijsten. Kook ze 5 minuten in ruim kokend water en leg ze daarna uitgelekt in een ovenschaal. Fruit de sjalotjes in wat olie en voeg gehakt, bacon, en tomatenpuree toe en roerbak 3 minuten zachtjes. Breng het op smaak met epper en zout. Meng de knoflook en 1 e-2 el water erdoor en stoof het mengsel 10 minuten zachtjes. Roer de tomaatblokjes, rozijnen, pistachenootjes, peterselie, munt en creme fraiche erdoor. Verdeel het mengsel over de paparika's en strooi de geraspte kaas erover. Bak ze in 12 minuten af in de oven op 200°C. Lekker met een salade en een stuk turks brood.
Receptnummer: 8694 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept