Aardbeienparfait
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. aardbeien
3 el. bruine suiker
1 el. witte suiker
1 tl. vanillesuiker
2 dl. yoghurt
100 gr. mascarpone
geraspte schil van 1
sinaasappel
4 kleine takjes mint
Bereiding:
aardbeien wassen en schoonmaken. in 4-en snijden en in een schaal goed mengen met de suiker. ong. 20 min. laten staan tot de suiker is opgelost en de aardbeien sap geven. nu en dan even omscheppen
in een kleine kom yoghurt, mascarpone en sinaasappelschil met elkaar vermengen
1/3 van het aardbeienmengsel gelijkmatig over 4 coupes verdelen. daarop telkens 2 el. van de yoghurt-mascarpone doen. herhalen met nog een laag aardbeien en yoghurtcreme
eindigen met het laatste derde deel van de aardbeien, bovenop 1 el. yoghurt-mascarponecreme doen en garneren met een takje mint
variatietip: strooi tussen de lagen geraspte kokos en gehakte nootjes (walnoten of peconnoten)
Receptnummer: 87 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept