Nieuws   Zoeken 

Sandra's ovenschotel met kabeljauw en boter-wijnsaus
Ingredienten: (4 pers.):
600-800 gr kabeljauwfilet (diepvries)
125 ml droge witte wijn
2 eetlepels verse peterselie
75 gr margarine (in stukjes)
viskruiden
citroenpeper
versgemalen zout en peper
Bereiding:
Neem een ruime ovenschaal en doe daar de kabeljauwfilet in. Wrijf de vis in met de viskruiden, citroenpeper, een beetje zout en de versgemalen peper. Leg dan de boter in klontjes op de vis en giet vervolgens de wijn erbij. Laat alles in een oven van 180-190 graden gaar worden in +/- 25-30 minuten. De laatste 5 minuten even de gril aanzetten. Als de schotel klaar is de peterselie over de vis verdelen.
Receptnummer: 8714 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit gerecht is heerlijk met gekookte aardappelen, bospeen met peterselie en een botersausje. (klont boter laten smelten, binden met een schepje bloem, kokend water toevoegen, even doorkoken tot de gewenste dikte).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept