Ingredienten: (4 pers.):
500 gr bloem
50 gr basterdsuiker
2 eierdooiers
50 gr gist
1 dl melk
100 gr boter/magarine
150 gr rozijnen
150 gr krenten
25 gr sukade
25 oranjesnippers
geraspte schil van citroen
1 tl zout | Bereiding:
Meng de bloem met het zout,basterdsuiker en de geraspte citroenschil. Voeg het ei en de aangemaakte gist met de gesmolten boter/magarine toe en roer de massa door elkaar. Kneed het tot een soepel deeg. Laat het op een warme en tochtvrije plaats 45 min rijzen. Week de rozijnen en krenten en meng ze met de gesnipperde sucade en de oranjesnippers door het deeg. Rol de lap deeg uit,stevig oprollen en plaats het in een ingevet broodblik. Laat ca. 30-45min.rijzen. Zet het blik op een rooster in de oven.(220c/ovenstand 6) en bak het brood in ca. 20 min. gaar. |