Nieuws   Zoeken 

Marleen's kwarktaart met aardbeien
Ingredienten: (8 pers.):
500 gram magere kwark
1 pakje klop klop of 150 ml. slagroom
1 blik aardbeien op sap
verse aardbeien
6 blaadjes witte gelatine
Voor de bodem
pak lange vingers
kirsch
springvorm 24 cm.
Bereiding:
Doe de kwark en de gemaakte klop klop of slagroom in een beslagkom en roer het door elkaar. Aardbeiensap uit blik opvangen in een pan en zachtjes verwarmen. Lange vingers op bodem van springvorm leggen, naar smaak kirsch over sprenkelen. Aardbeien uit blik verdelen over de lange vingers en verse aarbeien in kleine stukjes snijden en ook hierover verdelen ( gebruik ook een deel ter garnering). Gelatine weken in koud water, uitknijpen en bij het warme aardbeiensap doen. Goed laten smelten en warm bij het kwarkmengsel in de kom doen. Roer of mix alles door elkaar en giet dit voorzichtig in de springvorm. Zet alles in de koelkast en laat dit ongeveer 4 uur opstijven. Voor het opdienen garneren met verse aardbeien en slagroom. Geniet ze!!!!
Receptnummer: 8766 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
De aardbeien kunnen vervangen worden door elk ander zacht fruit. Bijvoorbeeld perziken op sap, erg lekker fris.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept