Sandra's römertopfgerecht-Griekse kofta
Ingredienten: (3 pers.):
1 pak wereldgerechten van Knorr: Griekse Kofta
350 gram gehakt
400 gram tomaten
1 courgette (lekker groot)
3 dl water
Bereiding:
Zet de romertopf in de wasbak met koud water. Zowel de deksel als de bak moeten onder water staan (zorg in ieder geval dat er water in staat). Meng de inhoud van het zakje Kofta-kruidenmix door het gehakt en draai hier 6-8 grote ballen van. Snijd dan de groente: de courgette in stukken (niet te klein) en de tomaten in plakken. Roer alvast de inhoud van het zakje Kofta-saus door 3 dl water. Wanneer de onderkant van de romertopf 20 minuten geweekt heeft, kan deze uit het water gehaald worden: zet het op een 2x dubbelgevouwen theedoek neer. Leg de gehaktballen als eerste in de romertopf. Drapeer er de groente om en overheen en schenk de Kofta-saus erover heen. Dan kan de deksel erop en gaat het geheel nat de koude oven in. Zet de oven op 200 graden (hete lucht oven 180 graden). Het gerecht moet 1,5 uur in de oven staan. Vergeet in tussentijd niet de Kofta-rijst op tijd te koken (ik doe de rijst nooit in de romertopf, omdat deze dan zijn eigen smaak verliest). Zorg ervoor dat wanneer je de romertopf uit een warme oven haalt, je deze niet op een koude ondergrond zet: dan barst hij.
Receptnummer: 8773 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min.
Opmerking:
Voorbereidingstijd is ongeveer 25 minuten (de romertopf in het water leggen en intussen de benodigde ingredienten snijden). Daarna staat de romertopf nog 1,5 uur in de oven. Je kunt het voorbereidingswerk ook ‘s ochtend vroeg doen (niet langer vantevoren) als je de natte romertopf met het gerecht in een natte theedoek in de koelkast zet.
Dit recept is min of meer bedoeld om te laten zien hoe gemakkelijk je een ‘normaal’ gerecht kunt omtoveren naar een romertopf-gerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept