Nieuws   Zoeken 

Vera's Hongaarse aardappelschotel
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg aardappelen, geschild, in plakjes
150 gr boter
2 grote uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 el milde paprikapoeder
2 bl tomatenblokjes
zout, peper
5 dl kippebouillon (van tablet)
2 tl gedroogde tijm
1 blaadje laurier
Bereiding:
Aardappelplakjes wassen en droogdeppen. Oven voorverwarmen op 180 graden. 75 gr boter verhitten en ui en knoflook hierin ca. 5 min. bakken. Paprikapoeder, tomaat, aardappel, zout en peper toevoegen en mengsel overdoen in ingevette ovenschaal. Bouillon erover schenken tot alles onderstaat. Tijm en laurier toevoegen en 75 gr boter in klontjes erover verdelen. Gerecht in midden van oven ca. 1½ uur bakken tot vocht verdampt is.
Receptnummer: 8776 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Dit is een heerlijk gerecht om tevoren klaar te zetten om zo in de oven te schuiven. Lekker te combineren met gebakken (runder-)saucijsjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept