Ingredienten: (4 pers.):
4 lente-uitjes.
± 12 champignons.
1 limoen.
1 kipfilet (125 gr.).
1 bakje Kruidenpasta voor Rode Curry*
1 pot roerbaksaus Kip-Curry*
1 pakje Romige Kokosmelk*
3 eetl. grofgehakte koriander.
* (Conimex). | Bereiding:
Snijd de lente-uitjes schuin in smalle stukjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd van de limoen vier dunne plakjes af en pers de rest uit. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Doe de kipreepjes met de kruidenpasta, de roerbaksaus, 1 ½ dl. water en de kokosmelk in een diepe pan. Breng het aan de kook en laat het, op een laag vuur, 5 min. zachtjes koken. Voeg de champignons, de lente-uitjes en het limoensap toe en kook het nog 1 min. Voeg de koriander toe. Schep de soep in 4 kommen en leg in elke kom een plakje limoen. Eet smakelijk! |